Share via Twitter

 

Undercover onderzoek: honden neer geknuppeld en gedood in leerindustrie

U zult waarschijnlijk nooit meer leer kopen na het bekijken van deze video

Een ontzettend verontrustend undercover onderzoek door PETA Azië onthult de manier waarop honden worden neer geknuppeld en gedood zodat hun huid gebruikt kan worden voor leren handschoenen, riemen, bontkragen, kattenspeeltjes en andere accessoires. Een onderzoeker legde vast hoe medewerkers de ene na de andere hond bij de nek greep met een metalen tang en op hun hoofd inslaat met een houten paal. Sommige honden raakten bewusteloos terwijl anderen het uitschreeuwden en huiverden van de pijn.

Sommigen ademden met moeite door, nadat hun kelen waren doorgesneden, voordat de huid van hun lijf werd getrokken. De daarop volgende honden die in de rij stonden om geslacht te worden huilden en blaften terwijl een medewerker ze sloeg in een poging ze langzamer te laten lopen. Een medewerker vertelde de onderzoeker dat dit bedrijf ongeveer 100 tot 200 honden per dag neer knuppelt en vilt. Tijdens de opname van deze video waren 300 levende honden in het gebouw aanwezig die geslacht zouden worden.


Het merendeel van het leer in de wereld komt uit China waar geen straffen bestaan voor het mishandelen van dieren die gedood worden voor hun huid. Bekijk ook de video ingesproken door Joaquin Phoenix over het gehele productieproces van de hondenleer handel; van hond tot handschoen.

Producten die gemaakt zijn van leer worden geëxporteerd en overal in wereld verkocht aan nietsvermoedende consumenten. Onthoud dus als u leer koopt,: er is geen gemakkelijke manier om te zien van wie u de huid daadwerkelijk draagt.

Beloof nooit leer te dragen!

Nadat ik vernomen heb dat honden op een wrede manier neer geknuppeld worden en hun huid wordt gebruikt voor leren handschoenen, riemen, bontkragen, kattenspeeltjes en andere accessoires, beloof ik alleen maar wreedheidvrije kleding te kopen en leer te vermijden! Door deze eed te ondertekenen geef ik aan dat de enige huid waar je mij in aan zult treffen mijn eigen huid is.

Velden met een asterisk (*) zijn verplichte velden

 
 

Contact houden

Als medestander van PETA helpt u nu al om dierenlevens te redden. Om u te laten zien hoe we de giften van onze donateurs goed gebruiken en om u informatie te geven over manieren waarop u dieren kunt blijven helpen, inclusief hoe u lid kunt worden van PETA of bijdragen kunt overmaken om ons werk te steunen, kunnen we per post contact met u opnemen aan de hand van de gegevens die u in dit formulier heeft verstrekt.

U kunt ons volledige privacybeleid hier lezen. U kunt de manier waarop we met u communiceren op elk gewenst moment wijzigen, inclusief om het aantal brieven dat we u sturen te verminderen of om u af te melden voor al onze communicatie. Neem daartoe hier contact met ons op. Huidige abonnees: u blijft e-mails ontvangen tenzij u zich daar hier uitdrukkelijk voor afmeldt.

Meld u aan voor de volgende e-mail: