Konijnen geslagen, opgehangen en levend gevild in de Chinese bonthandel

Elke pelsdierfokkerij die PETA Azië heeft bezocht in China – 's werelds topexporteur van bont – was buitengewoon wreed: onderzoekers zagen en documenteerden hoe vossen werden geëlektrocuteerd, honden doodgeslagen en wasbeerhonden levend gevild. Nu laat een blik in drie immense konijnenbontfokkerijen en een slachthuis in China zien dat konijnen gedwongen leven in krappe en smerige kooien, om uiteindelijk te worden opgehangen en gevild – soms terwijl ze nog in leven zijn.

Een onderzoeker van PETA Azië trof doodsbange konijnen aan, die leefden in met urine bedekte kooien waaronder de uitwerpselen zich opstapelden. Een fokkerij had minstens duizend dieren, en de andere twee hadden ieder een paar duizend konijnen.

 

Konijnen worden meestal gedood voor hun vacht als ze slechts 6 maanden oud zijn. Sommigen –zoals dit konijn hieronder – worden gehouden voor het fokken, maar hun baby's zullen worden gedood.

 

Het merendeel van de konijnen werd buiten gehouden in alle extreme weersomstandigheden.

 

De onderzoeker zag geen enkel konijn veterinaire zorg ontvangen voor huidproblemen of pootverwondingen, wat niet ongewoon is op pelsdierfokkerijen in China en over de hele wereld. Dit konijn was gewond aan de achterpoot en liep mank.

 

Konijnen arriveerden bij het slachthuis in krappe draadgazen kooien die op vrachtwagens gestapeld waren. Zoals te zien in de onderstaande video, lieten werknemers hen worstelend en wild rondslaand achter, nadat ze hen op het hoofd hadden geslagen met de achterkant van een mes, ondersteboven hadden opgehangen en de keel hadden doorgesneden. Ze werden niet gecontroleerd op tekenen van leven voordat ze werden gevild, en sommigen waren nog steeds aan het schoppen en stuiptrekken toen de huid van hun lichaam werd gescheurd.

Help een einde te maken aan de wrede pelsdierfokkerij

Dit geval is geen uitzondering: uit een eerder PETA Azië-onderzoek naar een Chinese pelsdierfokkerij bleek dat konijnen met elektrische apparaten schokken werden toegebracht, waardoor ze het uitschreeuwden van de pijn. Het maakt niet uit waar het vandaan komt – China, de Verenigde Staten, of waar dan ook ter wereld – bont is altijd het product van een wrede industrie. Weiger alstublieft bont te dragen of te kopen, en verzoek uw familieleden en vrienden hetzelfde te doen.

Beloof nooit bont te dragen of te kopen

Ik wil helpen een einde te maken aan het martelen en doden van dieren voor bont. Dieren zouden niet mogen lijden voor kleding en 'mode items'. Door mijn handtekening te zetten beloof ik om nooit producten te kopen, dragen of gebruiken die gemaakt zijn met dierenleed en beloof ik alleen diervriendelijke, veganistische materialen te kopen.

 
 

Velden met een asterisk (*) zijn verplichte velden

 
 
 
 
 
 

Contact houden

Als medestander van PETA helpt u nu al om dierenlevens te redden. Om u te laten zien hoe we de giften van onze donateurs goed gebruiken en om u informatie te geven over manieren waarop u dieren kunt blijven helpen, inclusief hoe u lid kunt worden van PETA of bijdragen kunt overmaken om ons werk te steunen, kunnen we per post contact met u opnemen aan de hand van de gegevens die u in dit formulier heeft verstrekt.

U kunt ons volledige privacybeleid hier lezen. U kunt de manier waarop we met u communiceren op elk gewenst moment wijzigen, inclusief om het aantal brieven dat we u sturen te verminderen of om u af te melden voor al onze communicatie. Neem daartoe hier contact met ons op. Huidige abonnees: u blijft e-mails ontvangen tenzij u zich daar hier uitdrukkelijk voor afmeldt.

Meld u aan voor de volgende e-mail: