Onthuld: Lammetjes verminkt, schapen getrapt en geslagen met scheerapparaten op Argentijnse wolboerderij

Heeft u zich ooit afgevraagd wat er nodig zou zijn voordat een bedrijf dat wol levert aan retailers in de hele wereld om haar banden te verbreken met een boerderij die ze jarenlang hebben vertrouwd?

PETA US heeft recentelijk wreedheid tegen schapen onthuld op “duurzame” boerderijen in het Ovis 21 netwerk in Argentinië en onthult nu een andere wolboerderij in Argentinië. Op de boerderij snijden medewerkers stukken van het oor van lammetjes, doen ze ringen om hun scrotum en snijden ze hun staart af – dit alles zonder verdoving. Zoals u kunt zien in de video, slaan scheerders de schapen met scheerapparaten, gooiden hen hard op de grond, trapten en stonden op hen. Snel en onzorgvuldig scheren zorgde dat veel schapen wonden hadden en bloedden. De dieren kregen geen enkele vorm van verdoving voordat medewerkers naalden door hun huid drukten om de wonden dicht te naaien.

Nadat ze het videomateriaal hadden ontvangen, heeft vooraanstaande wolleverancier Chargeurs aan PETA US beloofd om haar banden met de boerderij te verbreken.

De wreedheid die is vastgelegd op deze boerderij is niet uniek, en vergelijkbare mishandelingen zijn vastgelegd op tientallen boerderijen en scheerschuren verspreid over Australië en de VS. Er is simpelweg niet zoiets als "duurzame" wol, en dat is waarom geen wol in uw kast hebben de beste manier is om zachtaardige lammetjes en schapen te beschermen tegen mishandeling.

Bedank Chargeurs alstublieft voor het verbreken van de band met deze boerderij, en verzoek het bedrijf ook om helemaal te stoppen met de in- en verkoop van wol. Het wordt tijd dat het bedrijf overstapt op de inkoop van veganistische wol gezien meer en meer consumenten op zoek zijn naar kleding die niet het product zijn van wreedheid.

Velden met een asterisk (*) zijn verplichte velden

Contact houden

Als medestander van PETA helpt u nu al om dierenlevens te redden. Om u te laten zien hoe we de giften van onze donateurs goed gebruiken en om u informatie te geven over manieren waarop u dieren kunt blijven helpen, inclusief hoe u lid kunt worden van PETA of bijdragen kunt overmaken om ons werk te steunen, kunnen we per post contact met u opnemen aan de hand van de gegevens die u in dit formulier heeft verstrekt.

U kunt ons volledige privacybeleid hier lezen. U kunt de manier waarop we met u communiceren op elk gewenst moment wijzigen, inclusief om het aantal brieven dat we u sturen te verminderen of om u af te melden voor al onze communicatie. Neem daartoe hier contact met ons op. Huidige abonnees: u blijft e-mails ontvangen tenzij u zich daar hier uitdrukkelijk voor afmeldt.

Meld u aan voor de volgende e-mail: