Sterven voor wasmiddel?

Vraag het Europees Parlement en de Europese Commissie om van Europa een diervriendelijke markt voor huishoudelijke producten en hun ingrediënten te maken.

Kom in Actie

Wist u dat vaatwasmiddel, meubelwas, luchtverfrisser en wasmiddelen getest kunnen worden op dieren in wrede experimenten?

Over heel Europa worden dieren zoals ratten, muizen, konijnen en cavia's gebruikt in toxiciteitsproeven (vergiftigingsproeven) voor afgewerkte huishoudelijke producten en haar ingrediënten. Bij deze proeven werden bij dieren chemicaliën aangebracht op de huid, geïnjecteerd in het lichaam, in de ogen gedruppeld of in hun keel geforceerd via een buis. Dit kan braken, rillingen, orgaanfalen, verlamming en zelfs de dood veroorzaken. Zelfs als de dieren de proeven overleven, worden ze daarna gedood.

Het hoeft niet zo te zijn. Er zijn duizenden producten en ingrediënten die al zijn goedgekeurd als veilig voor gebruik in huis, alsook een groeiend aantal humane testmethoden waarbij geen dieren worden gebruikt en die betrouwbaarder zijn. EU-beleidsmakers kunnen de winkelgangpaden een goede schoonmaakbeurt geven door erop aan te dringen dat alleen superieure, proefdiervrije methoden worden gebruikt om nieuwe huishoudelijke producten en hun ingrediënten te testen.

Landen als India en Israël hebben al een einde gemaakt aan dierproeven voor huishoudelijke producten en hun ingrediënten, en het Verenigd Koninkrijk is van plan om dierproeven voor afgewerkte huishoudelijke producten eind 2015 te verbieden. Europese beleidsmakers moeten naar de rest van de wereld de duidelijke boodschap overbrengen dat ze het martelen van dieren in wrede en giftige proeven niet ondersteunen.

PETA spoort het Europees Parlement en de Europese Commissie aan om een einde te maken aan het leed van dieren door de invoering van een verbod op dierproeven voor huishoudelijke producten en hun ingrediënten, alsook de verkoop en marketing te verbieden van nieuwe huishoudelijke producten of ingrediënten in de EU die getest zijn op dieren.

Kom in actie

Schrijf naar de voorzitters van de Europese Commissie en het Europees Parlement, en vraag om een test- en verkoopverbod op huishoudelijke producten en hun ingrediënten die zijn getest op dieren.

Dit is een voorbeeldbrief – aarzel alstublieft niet om uw bericht te personaliseren alvorens te verzenden.

Velden met een asterisk (*) zijn verplichte velden

Contact houden

Als medestander van PETA helpt u nu al om dierenlevens te redden. Om u te laten zien hoe we de giften van onze donateurs goed gebruiken en om u informatie te geven over manieren waarop u dieren kunt blijven helpen, inclusief hoe u lid kunt worden van PETA of bijdragen kunt overmaken om ons werk te steunen, kunnen we per post contact met u opnemen aan de hand van de gegevens die u in dit formulier heeft verstrekt.

U kunt ons volledige privacybeleid hier lezen. U kunt de manier waarop we met u communiceren op elk gewenst moment wijzigen, inclusief om het aantal brieven dat we u sturen te verminderen of om u af te melden voor al onze communicatie. Neem daartoe hier contact met ons op. Huidige abonnees: u blijft e-mails ontvangen tenzij u zich daar hier uitdrukkelijk voor afmeldt.

Meld u aan voor de volgende e-mail: