'Duurzame wol' leverancier van Patagonia onthuld: lammetjes levend gevild, halzen doorgesneden, staarten afgesneden

Door deze video zullen miljoenen mensen zich tweemaal bedenken voordat ze ooit weer wollen sokken of truien kopen.

Een misselijkmakende video onthulling door PETA US laat de helse levensomstandigheden zien van lammetjes en andere schapen die worden uitgebuit voor zogenaamd "verantwoord geproduceerde" wol op zogenaamde "duurzame" fokkerijen. Een ooggetuige zag medewerkers in Argentinië inhakken op lammetjes die volledig bij het bewustzijn waren, begonnen met het villen van enkele dieren terwijl ze springlevend waren en verminkten, mishandelden en verwaarloosden lammetjes en schapen die werden gehouden op fokkerijen binnen het Ovis 21 network, de grootste wolleverancier van Patagonia.

Benen bij elkaar gebonden, opengesneden en levend gevild terwijl ze springlevend waren

Medewerkers pakten gevoelige lammetjes vast – terwijl ze nog volledig bewust waren – en bonden hun benen samen, staken messen in hun keel en zaagden hun nek door. Bloed goot uit de wonden terwijl ze met hun enige vrije been schopten om zich te bevrijden. Medewerkers trokken daarna hun hoofden achterover in een poging de nek te breken. En zelfs daarna waren sommige lammetjes nog steeds in staat om te mekkeren en naar adem te happen.

Minuten later kliefde een medewerker een mes in hun poten en begon hen te villen terwijl sommige lammetjes nog steeds springlevend waren. Uiteindelijk werden ze in stukken gehakt. Hun organen werden uit hun lijf gesneden en hun afgesneden hoofden werden in een bloederige kuip gegooid. Dit vond allemaal plaats in het volle zicht van andere lammetjes. Ze stonden enkele meters verwijderd en mekkerden van angst en diepe ellende.

Oudere schapen – die gebruikt waren voor hun wol, maar niet langer gewild waren – werden op een rij gezet, op de grond geduwd en weggesleept om naar de slacht verscheept te kunnen worden.

Update

Onder druk van consumenten die beloofd hebben om alles te begraven, verbranden, terug te geven of weg te geven dat ze hebben van Patagonia en nooit meer wol te kopen, is Patagonia verder gegaan dan alleen excuses maken en zegt nu dat ze geen wol meer zullen inkopen totdat ze bepaalde beloftes krijgen van hun leverancier. Op 17 august 2015, naar aanleiding van PETA’s exposé, heeft Patagonia aangekondigd dat ze Ovis 21 niet meer zullen gebruiken als leverancier en geen meer wol zal inkopen totdat het bedrijf verzekerd is van de “humane behandeling van dieren”. PETA prijst de nieuwe weg die is ingegaan, gezien ‘alle stappen goede stappen zijn’, maar waarschuwt dat als Patagonia verder in de distributieketen zal duiken, ze zullen ontdekken dat wreedheid altijd onderdeel is van wolproductie zoals we gezien hebben in Australië, de VS en nu Argentinië . Als het bedrijf eerlijk is, betwijfelen wij het dat het bedrijft weer echte wol kan gaan verkopen.

U kunt dit helpen stoppen!

Het maakt niet uit waar de wol vandaan komt, of het nu "verantwoord geproduceerd" is of komt van een "duurzame" fokkerij, het is een overbodig product van een wrede industrie. Er is gewoonweg geen manier om dieren op een humane manier te fokken en doden voor een massamarkt. Weiger alstublieft om wol te kopen zodat u schapen kunt beschermen van dit soort mishandeling. Het is gemakkelijk om het etiket te controleren wanneer u aan het winkelen bent. Laat het in het schap liggen als er "wol" op staat.

Bedankt alstublieft Patagonia ook voor het laten gaan van Ovis 21, maar verzoek het ook om te stoppen met alle wol en diervriendelijke materialen te gebruiken omdat er simpelweg niet zoiets bestaat als humane wol.

 
 

Velden met een asterisk (*) zijn verplichte velden

 
 
 

Contact houden

Als medestander van PETA helpt u nu al om dierenlevens te redden. Om u te laten zien hoe we de giften van onze donateurs goed gebruiken en om u informatie te geven over manieren waarop u dieren kunt blijven helpen, inclusief hoe u lid kunt worden van PETA of bijdragen kunt overmaken om ons werk te steunen, kunnen we per post contact met u opnemen aan de hand van de gegevens die u in dit formulier heeft verstrekt.

U kunt ons volledige privacybeleid hier lezen. U kunt de manier waarop we met u communiceren op elk gewenst moment wijzigen, inclusief om het aantal brieven dat we u sturen te verminderen of om u af te melden voor al onze communicatie. Neem daartoe hier contact met ons op. Huidige abonnees: u blijft e-mails ontvangen tenzij u zich daar hier uitdrukkelijk voor afmeldt.

Meld u aan voor de volgende e-mail: