PETA Netherlands « Ga terug naar PETA.nl
Campagnes Actie alarm Mediacentrum Over PETA Donateur worden
Zoek
Hoofdrubrieken
Meld u aan voor
e-mailupdates
Sluit je aan bij het Vrijwilligers Netwerk!
Download het Veganistische Starterspakket
Flyers
Neem Contact Op
Verwante informatie in andere talen
PETA.org PETA.org
PETALatino.com PETALatino.com
PETA.de PETA.de
PETAFrance.com PETAFrance.com
PETA.org.uk PETA.org.uk
PETAIndia.com PETAIndia.com
PETA Azië-Oceanië

Volg ons: Facebook

Verzoek de EU om productie van foie gras hard aan te pakken


Het bewijs is duidelijk, deskundigen zijn het eens en de wet is ingevoerd. Dus waarom blijft de Europese Commissie falen om actie te ondernemen tegen de productie van foie gras?

Foie GrasFoie gras, of "vettige lever", is een barbaars product dat wordt gemaakt door eenden en ganzen te dwangvoederen totdat hun lever geïnfecteerd raakt en opzwelt, wat ervoor zorgt dat de vogel enorm lijdt.

Wetenschappelijk bewijs en verklaringen van dierenartsen en vogelexperts wijzen duidelijk uit dat de productie van foie gras niet alleen wreed is, maar ook in strijd is met de wetgeving van de Europese Commissie met betrekking tot de productie van voedsel. Naast dat het dagelijks dwangvoederen van gigantische hoeveelheden graan een verschrikking is, worden veel dieren op foie gras fokkerijen in kleine kooien
Viva!
gehouden die niet voldoen aan de aanbevelingen van de Raad van Europa.

Ondanks het feit dat de Europese Commissie een stormvloed van bewijs en vele formele klachten heeft ontvangen, heeft ze tot nu toe niets gedaan om de barbaarse productie van foie te stoppen of de tientallen miljoenen vogels te redden die ieder jaar lijden.

We hebben de handen ineen geslagen met een groep van dierenbeschermingsorganisaties om deze kwestie bovenaan de agenda te plaatsen. We verzoeken de presidenten van de Europese Commissie en de EU Raad van Landbouw en Visserij om de foie gras impasse te doorbreken.

Help alstublieft! Onderteken de brief hieronder gericht aan EU-ambtenaren en verzoek uw vrienden hetzelfde te doen.


 
Geachte heren,

Neemt u alstublieft – voor goed – actie tegen de foie gras productie in de Europese Unie? Overweeg alstublieft het volgende:

•    Dwangvoederen (waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het onnodig leed en verwondingen veroorzaakt) is in strijd met uw wetgeving, waarin staat dat het verboden is om dieren te voorzien van "voedsel of vloeistof op een manier … wat mogelijk onnodig leed of verwondingen veroorzaakt".

•    Individuele kooien zijn illegaal, maar velen worden nog steeds gebruikt. Daarnaast voldoen de groepskooien, die gebruikt worden om deze te vervangen, niet aan de voorschriften van de Raad van Europa met betrekking tot ruimte en slaapplekken.


Het is onacceptabel dat de Europese Commissie hierom heen draait terwijl tientallen miljoenen dieren jaarlijks lijden. Ondanks een stormvloed van bewijs, formele klachten en ontelbare uren lobby-pogingen, is er niets veranderd. Dus ik vraag u persoonlijk, als presidenten van de Europese Commissie en de EU Raad van Landbouw en Visserij, om dringend actie te ondernemen.


Met vriendelijke groet,

Velden met een asterisk (*) zijn verplichte velden

 
 

Contact houden

Als medestander van PETA helpt u nu al om dierenlevens te redden. Om u te laten zien hoe we de giften van onze donateurs goed gebruiken en om u informatie te geven over manieren waarop u dieren kunt blijven helpen, inclusief hoe u lid kunt worden van PETA of bijdragen kunt overmaken om ons werk te steunen, kunnen we per post contact met u opnemen aan de hand van de gegevens die u in dit formulier heeft verstrekt.

U kunt ons volledige privacybeleid hier lezen. U kunt de manier waarop we met u communiceren op elk gewenst moment wijzigen, inclusief om het aantal brieven dat we u sturen te verminderen of om u af te melden voor al onze communicatie. Neem daartoe hier contact met ons op. Huidige abonnees: u blijft e-mails ontvangen tenzij u zich daar hier uitdrukkelijk voor afmeldt.

Meld u aan voor de volgende e-mail:

   

     Over PETA      Disclaimer      Privacy Beleid      Beleid inzake gegevensbewaring      Termen en condities voor wedstrijden     
E-mail deze pagina      Neem contact op      © Stichting PETA Nederland. Lees ons volledige beleid.    

 
Click here to return to PETA.nl