Share via Twitter

Verzoek Nederland, Denemarken en Noorwegen te stoppen met het verminken en doden van dieren tijdens militaire trainingsoefeningen

Soldaten beschieten, steken en ontleden levende varkens en andere dieren in wrede en ouderwetse trauma trainingsoefeningen in Nederland, Denemarken en Noorwegen. Het is schandalig dat het legerpersoneel dieren op deze manier behandelen, helemaal omdat er betere methoden bestaan waarbij geen dieren worden gebruikt.

Soldaten hangen een levend varken op en markeren hem with doelwitten
Soldaten hangen een levend varken op en markeren hem with doelwitten

Een soldaat beschiet het hulpeloze dier. Dit veroorzaakt botbreuken, serieuze verwondingen en schade aan interne organen.
Een soldaat beschiet het hulpeloze dier. Dit veroorzaakt botbreuken, serieuze verwondingen en schade aan interne organen.

Personeel voert een operatie uit op het verminkte en bloedende dier.
Personeel voert een operatie uit op het verminkte en bloedende dier.

Het varken is verbonden en nog steeds in leven.
Het varken is verbonden en nog steeds in leven.

Het lichaam van het slachtoffer wordt weggedragen en 'opgeruimd'
Het lichaam van het slachtoffer wordt weggedragen en 'opgeruimd.

Overweeg het volgende:

  • Tijdens deze oefeningen kunnen dieren neergeschoten worden door een vuurpeloton met hoge snelheidskogels, neergestoken, ontleed en soms weer aan elkaar worden genaaid.
  • Gevoelige dieren, die net zo intelligent zijn als de honden en katten waar velen van ons het huis mee delen, kunnen botbreuken oplopen en lijden aan meermalig orgaanfalen alvorens te worden gedood.
  • Tachtig procent van de NAVO-landen trainen hun leger door uitsluitend methoden zonder dieren te gebruiken, die effectiever zijn en geen onschuldige levens opeisen.
  • De oefeningen lijken de EU-wetgeving te schenden. Richtlijn 2010/63/EU bepaalt dat dieren niet mogen worden gebruikt wanneer opties zonder gebruik van dieren beschikbaar zijn. PETA UK heeft EU-ambtenaren aangeschreven om hen te wijzen op deze vermoedelijke schending en hen te vragen het verder te onderzoeken.
Schrijf alsjeblieft naar de Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert en de ambassadeurs van Denemarken en Noorwegen en dring er bij hen op aan te stoppen met het martelen van dieren voor militaire trainingen.

Stop alstublieft met het verminken en doden van dieren voor militaire trainingsoefeningen

Ik was diep geschokt te vernemen dat het leger van uw land nog steeds levende dieren gebruikt voor militaire trainingsoefeningen. Ik vind het moeilijk te geloven dat een zogenaamd progressief Europees land dieren blijft martelen en verminken, terwijl humane alternatieven bestaan en gebruikt worden door 19 andere EU-landen. Dit is niet een keuze tussen het redden van dieren en het redden van mensen: het is aangetoond dat levensechte menselijke simulators en andere high-tech trainingsmethoden zonder dieren effectiever zijn in het voorbereiden van soldaten voor de strijd dan het ordinair verminken van dieren. Bovendien lijkt het gebruik van dieren voor deze oefeningen, als er alternatieven bestaan, in strijd te zijn met het EU-wetgeving. Richtlijn 2010/63/EU bepaalt dat dieren niet mogen worden gebruikt als er opties zonder dieren beschikbaar zijn. Geef uw leger geen toestemming meer om dieren tijdens deze oefeningen dood te schieten, neer te steken en te verminken. Het is onmogelijk om de behandeling van dieren op deze manier medisch, ethisch of onderwijskundig te rechtvaardigen en doet enorme schade aan de internationale reputatie van uw land.

Met vriendelijke groet,

De brief naar Noorwegen en Denemarken wordt in het Engels verstuurd.

 
Stuur dit bericht naar:
    Embassy of Norway in Netherlands
    Embassy of Denmark in Netherlands
   Geachte Jeanine Hennis-Plasschaert
 

Velden met een asterisk (*) zijn verplichte velden

 

Contact houden

Als medestander van PETA helpt u nu al om dierenlevens te redden. Om u te laten zien hoe we de giften van onze donateurs goed gebruiken en om u informatie te geven over manieren waarop u dieren kunt blijven helpen, inclusief hoe u lid kunt worden van PETA of bijdragen kunt overmaken om ons werk te steunen, kunnen we per post contact met u opnemen aan de hand van de gegevens die u in dit formulier heeft verstrekt.

U kunt ons volledige privacybeleid hier lezen. U kunt de manier waarop we met u communiceren op elk gewenst moment wijzigen, inclusief om het aantal brieven dat we u sturen te verminderen of om u af te melden voor al onze communicatie. Neem daartoe hier contact met ons op. Huidige abonnees: u blijft e-mails ontvangen tenzij u zich daar hier uitdrukkelijk voor afmeldt.

Meld u aan voor de volgende e-mail: