PETA Netherlands « Ga terug naar PETA.nl
Campagnes Actie alarm Mediacentrum Over PETA Donateur worden
Zoek
Hoofdrubrieken
Meld u aan voor
e-mailupdates
Sluit je aan bij het Vrijwilligers Netwerk!
Download het veganistische/vegetarische starterspakket
Flyers
Neem Contact Op
Verwante informatie in andere talen
PETA.org PETA.org
PETALatino.com PETALatino.com
PETA.de PETA.de
PETAFrance.com PETAFrance.com
PETA.org.uk PETA.org.uk
PETAIndia.com PETAIndia.com
PETA Azië-Oceanië

Volg ons: Facebook

Avon, Mary Kay en Estée Lauder betalen voor dierproeven

Al meer dan twee decennia lang waren Avon, Mary Kay en Estée Lauder een van de grootste toonaangevende internationale bedrijven op de proefdiervrije lijsten van onze zusterorganisatie PETA USA. Avon verbood alle dierproeven naar aanleiding van een massale 'Avon Killing'-campagne door PETA USA. En Mary Kay beloofde om proefdiervrij te gaan nadat cartoonist Berkeley Breathed het bedrijf had bespot in zijn populaire stripverhaal Bloom County. Sindsdien hebben deze drie bedrijven profijt gehad van de steun van PETA USA en van miljoenen consumenten wereldwijd die ervoor kiezen om cosmetica te kopen van bedrijven die dieren geen leed aandoen. Maar nu hebben we vernomen dat deze drie bedrijven hebben betaald voor dierproeven nadat de Chinese overheid dit had geëist en dat ze zowel PETA USA als hun consumenten niet op de hoogte hebben gebracht dat hun beleid was veranderd. PETA USA heeft geen andere keus dan de bedrijven te degraderen door hen te plaatsen op de lijst van bedrijven die testen op dieren.

Toen PETA USA vernam dat de Chinese overheid dierproeven eist voordat veel cosmetische producten in China verkocht mogen worden, namen ze onmiddellijk contact op met deze drie bedrijven. Hoewel men begrijpt dat China een enorme markt is die deze bedrijven, niet bereid zijn om te negeren, hadden de PETA-zusterorganisaties gehoopt dat de bedrijven actie zouden ondernemen om deze eis van tafel te krijgen of druk uitoefenen om proefdiervrije technieken geaccepteerd te krijgen. Mary Kay heeft een aantal stappen gezet om met de overheid in China samen te werken en, op aandrang van PETA USA, belooft met deze inspanningen door te gaan, maar Avon en Estée Lauder lijken zonder enig bezwaar met de pijnlijke dierproeven akkoord te zijn gegaan.

PETA USA geeft financiële ondersteuning aan de inspanningen van het Instituut voor In Vitro Wetenschappen (IIVS). Dit instituut stelt een coalitie van zakelijke deskundigen samen, zorgt voor opleidingen voor wetenschappers in China betreffende het gebruik van proefdiervrije technieken en werkt in China met gezagsvoerders samen om acceptatie te bevorderen van proefdiervrije technieken die in de Verenigde Staten, de Europese Unie en vrijwel overal ter wereld al gebruikt worden.

Neem alsjeblieft even de tijd om Avon, Mary Kay en Estée Lauder te laten weten dat je teleurgesteld bent in hun terugval en dat je de producten van deze bedrijven niet meer zult kopen zolang ze getest worden op dieren.

 
Stuur dit bericht naar:
    Avon Customer Services
    Estée Lauder
    Estée Lauder
    Mary Kay
    Mary Kay

Velden met een asterisk (*) zijn verplichte velden

 
 

Contact houden

Als medestander van PETA helpt u nu al om dierenlevens te redden. Om u te laten zien hoe we de giften van onze donateurs goed gebruiken en om u informatie te geven over manieren waarop u dieren kunt blijven helpen, inclusief hoe u lid kunt worden van PETA of bijdragen kunt overmaken om ons werk te steunen, kunnen we per post contact met u opnemen aan de hand van de gegevens die u in dit formulier heeft verstrekt.

U kunt ons volledige privacybeleid hier lezen. U kunt de manier waarop we met u communiceren op elk gewenst moment wijzigen, inclusief om het aantal brieven dat we u sturen te verminderen of om u af te melden voor al onze communicatie. Neem daartoe hier contact met ons op. Huidige abonnees: u blijft e-mails ontvangen tenzij u zich daar hier uitdrukkelijk voor afmeldt.

Meld u aan voor de volgende e-mail:

   

     Over PETA      Disclaimer      Privacy Beleid      Beleid inzake gegevensbewaring      Termen en condities voor wedstrijden     
E-mail deze pagina      Neem contact op      © Stichting PETA Nederland. Lees ons volledige beleid.    

 
Click here to return to PETA.nl