PETA Netherlands « Ga terug naar PETA.nl
Campagnes Actie alarm Mediacentrum Over PETA Donateur worden
Zoek
Hoofdrubrieken
Meld u aan voor
e-mailupdates
Sluit je aan bij het Vrijwilligers Netwerk!
Download het Veganistische Starterspakket
Flyers
Neem Contact Op
Verwante informatie in andere talen
PETA.org PETA.org
PETALatino.com PETALatino.com
PETA.de PETA.de
PETAFrance.com PETAFrance.com
PETA.org.uk PETA.org.uk
PETAIndia.com PETAIndia.com
PETA Azië-Oceanië

Volg ons: Facebook

Modeontwerpster Stella McCartney's schokkende onthulling van de leerindustrie

Veel mensen mijden bont en weigeren het te dragen vanwege de gruwelijke manier waarop dieren lijden en gedood worden voor hun vacht. Maar hoe zit het met leer? De meeste consumenten zijn zich niet bewust van de wreedheden jegens dieren die in de leerindustrie worden gebruikt en de schadelijke effecten die de productie van leer heeft op het milieu. Modeontwerpster Stella McCartney, die een leervrije kledinglijn heeft, legt in deze schokkende video over de leerindustrie uit waarom zij heeft besloten leer te mijden. Stella's video voor PETA laat consumenten de feiten zien, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen voordat ze van leer gefabriceerde  producten kopen.

Een grote hoeveelheid leer komt uit ontwikkelingslanden zoals India en China, waar dierenwelzijnswetten niet bestaan of niet worden uitgevoerd. In India bleek uit een undercoveronderzoek door PETA US dat werknemers de staart van koeien breken en chilipeper en tabak in hun ogen wrijven om hen te dwingen op te staan nadat de dieren onderweg naar het slachthuis door uitputting zijn ingestort. In slachthuizen wordt bij deze dieren vaak routinematig de keel doorgesneden en worden ze gevild en opengesneden terwijl ze nog bij bewustzijn zijn.

Naast het feit dat dierenleed wordt gepromoot, is de leerproductie ook schadelijk voor het milieu. Om dierenhuiden goed te houden, gebruiken bedrijven tonnen aan giftige chemicaliën die terecht kunnen komen in de omliggende bodem en watervoorziening. Huid in leer veranderen vereist enorme hoeveelheden energie en gevaarlijke chemicaliën, waaronder mineraalzouten, formaldehyde, afgeleiden van koolteer en diverse oliën, kleurstoffen en afwerkingen, een aantal van hen op cyaankali gebaseerd.

Stella zegt: "Als ontwerper werk ik graag met stoffen die niet bloeden; daarom vermijd ik alle dierenhuiden. Ontdek samen met mij de enorme variëteit in modieuze schoenen, riemen, tassen en portefeuilles die niet voortkomen uit de gewelddadige dood van een koe. Je kunt nu overal diervriendelijke mode kopen, want de vraag neemt toe doordat mensen horen over de duistere waarheid achter de bont- , leer- en de exotische huidenhandel."

Kom in actie

Je kunt Stella McCartney helpen een einde te maken aan deze wreedheden door vandaag nog onze eed af te leggen en te beloven dat de enige huid die je draagt jouw eigen huid is. Stuur deze video vervolgens door naar je vrienden.

"Ik wil de wereld laten weten dat ik nooit de huid van een ander dier zal dragen. Ik weiger om bij te dragen aan de leerhandel. Door deze eed af te leggen, geef ik aan dat de enige huid die ik draag mijn eigen huid is."

 

Velden met een asterisk (*) zijn verplichte velden

 
 

Contact houden

Als medestander van PETA helpt u nu al om dierenlevens te redden. Om u te laten zien hoe we de giften van onze donateurs goed gebruiken en om u informatie te geven over manieren waarop u dieren kunt blijven helpen, inclusief hoe u lid kunt worden van PETA of bijdragen kunt overmaken om ons werk te steunen, kunnen we per post contact met u opnemen aan de hand van de gegevens die u in dit formulier heeft verstrekt.

U kunt ons volledige privacybeleid hier lezen. U kunt de manier waarop we met u communiceren op elk gewenst moment wijzigen, inclusief om het aantal brieven dat we u sturen te verminderen of om u af te melden voor al onze communicatie. Neem daartoe hier contact met ons op. Huidige abonnees: u blijft e-mails ontvangen tenzij u zich daar hier uitdrukkelijk voor afmeldt.

Meld u aan voor de volgende e-mail:

   

     Over PETA      Disclaimer      Privacy Beleid      Beleid inzake gegevensbewaring      Termen en condities voor wedstrijden     
E-mail deze pagina      Neem contact op      © Stichting PETA Nederland. Lees ons volledige beleid.    

 
Click here to return to PETA.nl