Share via Twitter

Na het zien van deze video over angorawol, zult u nooit meer angora kopen.

Het undercover angora videomateriaal dat gefilmd is door PETA Azië, laat routinematige wreedheid tegen angorakonijnen zien voor de productie van angorawol, van wie de lange, zachte vacht vaak wordt gebruikt voor truien en accessoires. Het onderzoek filmde medewerkers die op gewelddadige wijze de vacht van het gevoelige lijf van angorakonijnen trokken terwijl deze van pijn de longen uit hun lijf schreeuwden. Na deze verschrikkelijke en barbaarse beproeving, die konijnen iedere drie maanden moeten ondergaan, blijken velen van hen in zware shock te raken. Na twee tot vijf jaar, worden zij die het overleven aan hun poten opgehangen, hun keel doorgesneden en wordt hun karkas verkocht.

Konijnen bij wie de vacht wordt geknipt of geschoren lijden ook. Tijdens het knippen worden de voor- en achterpoten strak aan elkaar vastgebonden – een verschrikkelijke ervaring voor een prooidier – waarbij het onvermijdelijk is dat de scherpe gereedschappen de konijnen verwonden terwijl ze wanhopig tegenspartelen om te ontsnappen.

In China, de grootste producent van angora, staat er geen straf staat op dierenmishandeling op fokkerijen en er gelden geen regels die de verzorging van dieren reguleren. Als u een trui, hoed of ander product koopt dat angora bevat, komt de angora waarschijnlijk uit China, ook al is het product ergens anders in elkaar gezet.

Konijnen zijn zachtaardige, intelligente dieren met verschillende persoonlijkheden en hebben complexe sociale structuren, net als honden en katten. In hun natuurlijke omgeving leven konijnen in zeer schone holen en spenderen ze hun tijd aan het zoeken naar vers bladvoedsel en aan het omgaan met anderen uit de konijnenberg.

Hoe u konijnen kunt helpen

Beloof alstublieft om geen wol van angorakonijnen te dragen. Het is eenvoudig om het label te controleren als u aan het winkelen bent, en als er "angora" in staat, laat het dan in de winkel liggen.

Beloof om nooit angorawol te kopen!

Sinds ik van de wreedheid van de angorawol industrie hoorde, wil ik konijnen helpen. Door mijn naam hieronder te zetten, beloof ik alleen kleding zonder wreedheid te kopen en angora te mijden!

Velden met een asterisk (*) zijn verplichte velden

 

Contact houden

Als medestander van PETA helpt u nu al om dierenlevens te redden. Om u te laten zien hoe we de giften van onze donateurs goed gebruiken en om u informatie te geven over manieren waarop u dieren kunt blijven helpen, inclusief hoe u lid kunt worden van PETA of bijdragen kunt overmaken om ons werk te steunen, kunnen we per post contact met u opnemen aan de hand van de gegevens die u in dit formulier heeft verstrekt.

U kunt ons volledige privacybeleid hier lezen. U kunt de manier waarop we met u communiceren op elk gewenst moment wijzigen, inclusief om het aantal brieven dat we u sturen te verminderen of om u af te melden voor al onze communicatie. Neem daartoe hier contact met ons op. Huidige abonnees: u blijft e-mails ontvangen tenzij u zich daar hier uitdrukkelijk voor afmeldt.

Meld u aan voor de volgende e-mail: